Logo

De groepsdynamiek trekt je uit je patronen

De meeste mensen kennen het gevoel wel dat de tijd door je vingers glipt. Je werkweken schieten voorbij en je houdt er achteraf weinig herinneringen aan over. Hoewel we onze dagen vullen met genoeg leuke activiteiten zoals een drankje met een vriendin, een stuk hardlopen in de zon, of het kijken van een spannende serie, zijn het vaak dingen die we al vaker hebben gedaan, in omgevingen die we al kennen. Repetitie dus. Herhaling. Normaal gesproken zorgen alleen vakanties en sommige weekenden voor de nodige afwisseling. Die momenten staan vaak in je geheugen gebeiteld en vormen de mijlpalen in je leven, omdat jouw patronen even doorbroken worden en je een ander ritme aanneemt. Toch kan je dat ook bereiken tijdens je werkweken, als je mee gaat op een groepsworkation. Zo’n workation is namelijk de perfecte ontsnapping aan de patronen en routines van je standaard workweek, zonder dat je daarvoor vakantiedagen hoeft op te nemen.  

Workations hebben veel meer potentieel dan ‘even lekker ergens werken waar het zonnig is

Ook als je wél parttime werkt, of als je werk jouw passie is en je het niet als ‘werk’ ziet, heeft een workation je veel te bieden. Patronen breken en uit je comfortzone stappen kan inspiratie en nieuwe ideeën opleveren. Tijdens een week op een natuurrijke plek met jonge professionals en creatievelingen doe je gegarandeerd ervaringen op die je niet snel zal vergeten. Je bent er even helemaal ‘uit’, je bent onderdeel van een kleine community en je creëert samen een nieuw ritme. Die nieuwe ervaringen en vriendschappen neem je weer mee naar huis en kunnen zo ook een positieve invloed hebben op je ‘normale’ dagelijkse patronen. Workations hebben daarom veel meer potentieel dan ‘even lekker ergens werken waar het zonnig is’.

De kracht van de groep

Wij zijn van mening dat dit potentieel alleen tot uiting kan komen door de kracht van de groep. Met een leuke groepsdynamiek ontstaan er vanzelf vriendschappen, ideeën en creaties. Daarom doen we er alles aan om een leuke dynamiek te faciliteren door samen te sporten, te spellen en allerlei andere activiteiten te ondernemen. Tijdens onze ongedwongen sport-sessies, filmavondjes, groepsmaaltijden en sociale evenementen krijg je de kans om met anderen in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Dit alles organiseren we op zo’n manier dat het niet ten koste gaat van het werk en de productiviteit. In tegendeel. De afwisseling zorgt er juist voor dat je extra motivatie krijgt om aan het werk te gaan. 

We lezen er allemaal wel eens over: het belang van pauzes tijdens je werk, van frisse lucht in de natuur, van meditaties en het belang van goed eten in combinatie met voldoende beweging. Maar ondanks vele goede voornemens, lukt het veel mensen die thuis of op kantoor werken niet om zich uit hun patronen los te maken en deze voornemens in te passen. Juist daarin biedt een workation mogelijkheden. Je wordt ondergedompeld in een breed scala aan achtergronden, disciplines en perspectieven en dit zal de meeste mensen niet onbewogen laten. Daarnaast word je door de groepsdynamiek letterlijk uit je patronen getrokken.

Where the magic happens

Als we blijven hangen in vertrouwde routines, gaan onze hersenen op de automatische piloot. Dit kan efficiënt zijn voor het uitvoeren van routinetaken, maar het kan ook ons vermogen beperken om nieuwe ideeën en oplossingen te bedenken. Maar wanneer we af en toe buiten onze comfortzone stappen en nieuwe dingen proberen, leggen we nieuwe verbindingen in onze hersenen. ‘This is where the magic happens’. Vooral voor de leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar is dit interessant, omdat zij waarschijnlijk nog aan het begin van hun carrière staan en vaak op zoek zijn naar nieuwe manieren om te groeien en zich professioneel te ontwikkelen.

Samen met een groep onbekenden uit je comfortzone gaan kan intimiderend zijn, vooral als je het alleen doet. Met welke mensen kom ik in de groep? Kan ik mijn draai wel vinden?

Daarom zijn onze workations opgezet met het doel om een ondersteunende en open sfeer te creëren, waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen om nieuwe dingen uit te proberen.  Het maakt ook niet uit of je een introvert of extravert persoon bent; je krijgt net zo veel ruimte als dat je nodig hebt. We nodigen iedereen uit om met ons mee te doen en te ontdekken wat er mogelijk is als je uit je comfortzone stapt en – al is het maar voor even – een nieuw ritme omarmt.

Share This Articles :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Fest en Pure!

Ook buiten workations en groepsvakantie is Fest en Pure actief. Regelmatig organiseren we events in de richting van sport, spel en fest. Zie hier links het eerst volgende event!