Logo

Vakantie en duurzaamheid kunnen wel samen gaan

Welkom, avontuurlijke zielen! Als je op zoek bent naar een onvergetelijke groepsvakantie die indrukwekkende natuur, authentieke Franse cultuur en aandacht voor duurzaamheid combineert, hoef je niet verder te zoeken. Tijdens de groepsvakantie naar de Viel Audon komt duurzaamheid terug in alles wat we doen. Van ons vervoermiddel tot de verrukkelijke keuken en bewuste activiteiten; wij zoeken naar de duurzaamste manier. Lees hier meer over in deze blog!

De Thalys-trein: Een Groenere Manier van Reizen

In Juli en Augustus is er een directe Thalys-verbinding van Nederland naar Zuid Frankrijk. Naast dat dit de meest comfortabele, gezellige en snelste manier van reizen is, is het ook nog eens de meest duurzame manier. Een snelle berekening * voor de afstand van Rotterdam naar Valence (965 km):

  • met de auto: (965 km / 100 km) * 8 L/100 km * 2.31 kg CO2/L = 178 kg CO2, zonder stops 10,5 uur rijden
  • met het vliegtuig: 2.2 kg CO2/km * 1,000 km * 2 = 4,400 kg CO2
  • met de trein: 15 g CO2/passagier-km * 950 km = 14.25 kg CO2

Het is binnen Europa nog zeker niet de goedkoopste optie, maar wij hebben op tijd 16 tickets voor de Thalys bemachtigd tegen een redelijke prijs. Dus leun achterover, ontspan en bewonder het prachtige uitzicht terwijl we ons op deze groenere weg naar ons avontuur in het zuiden begeven.

Kom je toch liever met eigen vervoer? Dat is natuurlijk ook mogelijk!

Heerlijk Duurzaam: Biologische en Lokale Keuken

Verwen je smaakpapillen met een culinaire ervaring die in harmonie is met de natuur. Wij geloven in de kracht van voedsel om ons te verbinden met de lokale omgeving, de Franse cultuur en gemeenschap van de Viel Audon. Elke maaltijd die we tijdens je verblijf serveren, is zorgvuldig samengesteld door een getalenteerde Franse chef-kok die onze passie voor duurzaamheid deelt. Je zult je verbazen over het verschil in smaak tussen standaard supermarkt voedsel en biologische, lokaal geproduceerde ingrediënten. Laat je verrassen door de heerlijke smaak van seizoensproducten, regionale lekkernijen en verrukkelijke specialiteiten die je op een nieuwe manier naar eten en onze voedselkring laten kijken.

Bewuste Activiteiten: Verkenning met Respect voor de Natuur

Bij onze inzet voor duurzaamheid hebben we zorgvuldig activiteiten geselecteerd waarmee je je kunt onderdompelen in de adembenemende natuurwonderen van het Zuiden van Frankrijk, terwijl we tegelijkertijd onze impact op het milieu minimaliseren. Bak je eigen brood tijdens een broodbak-workshop, of leer over de lokale kruiden in de groentetuin. Verken verborgen wandelpaden tussen de weelderige kliffen of kajak over de kristalheldere rivier. Zelfs tijdens een feestje in het bos, laten we geen sporen achter. Wij zorgen ervoor dat elke ervaring zorgvuldig is ontworpen om het lokale ecosysteem te behouden en te beschermen.

Milieu-bewustzijn

Centraal in onze groepsvakantie staat het geloof in de kracht van bewustwording. De Viel Audon is een plek waar al sinds eeuwen wordt samengewerkt met de natuurlijke omgeving. Samen verkennen we de plek met een rondleiding door een van de initiatiefnemers van het stuk land. Wist je bijvoorbeeld dat tijm, rozemarijn, laurier, salie, marjolein, bonenkruid, knoflook en zelfs jeneverbessen van oudsher voorkomen in de Ardèche? Tijdens je vakantie bieden we mogelijkheden voor interactieve workshops, boeiende discussies met locals en praktische ervaringen om een beter begrip te krijgen van het lokale ecosysteem.

En Route!

Ga met ons mee op deze unieke groepsreis naar Zuid-Frankrijk, waar duurzaamheid en avontuur samenkomen. Door te kiezen voor de Thalys-trein, te genieten van de biologische en lokale keuken, deel te nemen aan bewuste activiteiten en milieueducatie te bevorderen, begin je aan een reis die niet alleen uw eigen leven verrijkt, maar ook een positieve impact heeft op het milieu en de lokale gemeenschappen. Herinneringen creëren, verbindingen smeden en deel uitmaken van een duurzame reisbeweging die verandering inspireert. Samen kunnen we een verschil maken en de weg vrijmaken voor een mooiere, meer verantwoorde toekomst. Bon Voyage!

* Voor de auto, uitgaande van een gemiddeld brandstofverbruik van 8 liter per 100 kilometer en een gemiddelde CO2-uitstoot van 2,31 kg per liter verbrande benzine. Voor het vliegtuig: vliegtuigen stoten ongeveer 2,2 kg CO2 per passagier per kilometer uit, en deze meting beslaat dus een retour. Voor de trein: de exacte hoeveelheid CO2-uitstoot kan variëren op basis van factoren zoals treinmodel, bezetting en energiebronnen.

Share This Articles :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Fest en Pure!

Ook buiten workations en groepsvakantie is Fest en Pure actief. Regelmatig organiseren we events in de richting van sport, spel en fest. Zie hier links het eerst volgende event!